ВМРО залага на младите за бъдещето на Добрич

Документите за регистрация на листата с кандидати за общински съветници от ВМРО в новия местен парламент на Добрич ще бъдат внесени днес в Общинската избирателна комисия.

ВМРО залага на младите за бъдещето на Добрич

ВМРО за пореден път залага на младите и образовани български патриоти, които за разлика от много свои връстници са избрали да се завърнат в родния си град и да градят бъдещето си тук, а не във Варна, София или чужбина. Те искат да изградят бъдеще и за децата си в Добрич. Наред с утвърдени вече в своите сфери млади професионалисти, ВМРО залага и на не толкова познати лица, които обаче имат сили и възможности и желание да работят за възраждането на родния град. В листата присъстват и студенти, които искат в града им да бъдат създадени условия, които да им позволят да се завърнат.


 

Кандидатите на ВМРО за общински съветници са 15.

 

Водач на листата е Йордан Йорданов /на 36 години/ – общински съветник в два последователни мандата, председател на постоянната комисия по спорт и младежки дейности в периода 2003-2007 г., помощник директор на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, регионален координатор на ВМРО за Добричка област и член на Организационния съвет на ВМРО.

 

На втора позиция е журналистът Пламен Николов /35 г./ - председател на Младежката организация на ВМРО в Добрич.

 

Третото и четвъртото място са за представители на гражданската квота – експерти в своите области. Трети в листата е адвокат Павел Любенов, на 30 години, работил доскоро в системата на МВР. На четвърто място е инж. Мирослав Митев /36 г./ – собственик на фирма за строителни и ВиК-услуги. На пета позиция е Красимир Кирилов /на 25 години/ , с висше икономическо образование, статистик във ВиК – Добрич. Шести е Тихомир Маринов /25 г./ специалист по телекомуникации, работи в куриерска фирма. На седмо място е Диян Василев, на 27 години, агроном.

 

Осми в листата е Недялко Стоянов, на 20 години, студент по балканистика във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, председател на Студентския съвет във ВТУ, владее четири езика. На девето място е Ивайло Алексиев /на 32 години/, специалист по селско стопанство, активист на екологична НПО. На 10 място е Парашкева Стаменова /на 51 г./ , педагог, преподавател по руски език и история. На 11 позиция е Георги Джендов, на 24 години, инженер по транспорта.

 

На 12 място е Глория Стоева, на 21 години, студент в Софийския университет, член на Студентския съвет. На 13 място е Павлин Николов, на 23 години, завършил Международния колеж в Добрич и Икономически университет Варна, магистър по туризъм, музикант, барабанист в няколко групи. На 14 място е Иван Пеев, на 27 години, магистър по туризъм, завършил Икономически университет Варна, владее четири езика, работи в сферите на туризма и търговията. Последната позиция е за Дарина Николова, на 50 години, с икономическо образование „Икономика, организация и планиране на стопанството”, занимава се със семеен бизнес.