Сертификат за успешно изпълнение на проект получи ПГ по ТС “М. В. Ломоносов”

Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“ в Добрич е сред отличените със сертификат за качество за успешно изпълнение на проект по Програма „Еразъм+“, съобщават от учебното заведение.

Сертификат за успешно изпълнение на проект получи ПГ по ТС “М. В. Ломоносов”

Наградата е била връчена от Моника Панайотова, зам.-министър на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г., на официалната церемония при провеждане на конференция „20 години Център за развитие на човешките ресурси – „Еразъм+“-„Changing lives, Opening minds“, проведена в София и открита от Мария Габриел, еврокомисар с ресор „Иновации и младеж”.



Мария Габриел е пожелала на екипа на ПГ по ТС “М. В. Ломоносов” да развива опита си в областта на младежката мобилност и европейско сътрудничество. 

Проектът по Програма „Еразъм+“ е бил реализиран в рамките на Образователна мобилност за граждани, сектор Професионално образование и обучение, а партньор на училището е била организацията Esmovia Training and Mobility от Валенсия. 

Приемащи работодатели на 20-те участници в проекта са били 12 фирми от Валенсия в областта на IT сектора и мебелната индустрия. По време на мобилността учениците са придружавали Галина Георгиева и инж. Минко Минков. 

От учебното заведение посочват още, че проектът е дал възможност на учениците за ефективно професионално обучение и мобилност, съчетана с работа. Вълнуващите преживявания във Валенсия са допринесли за справяне в нова и непозната среда.