Дипломат от Посолството на Обединеното кралство в София посети Добрич

По инициатива на Посолството на Обединеното кралство в София началникът на политическия отдел Том Хайнс е посетил Добрич.

Дипломат от Посолството на Обединеното кралство в София посети Добрич

На работен обяд той се е срещнал със зам.-кмета по „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева.


Посещението на Том Хайнс е било във връзка с промотирането на ежегоден конкурс на дипломатическа мисия „Посланик за един ден“. На срещата, част от обиколката на дипломата в цялата страна, той е представил кампанията „Посланик за един ден“, която се провежда от миналата година по повод Международния ден на жената. 

Инициативата „Посланик за един ден“ е национален конкурс за есе за момичета на възраст между 14 и 18 години (от 8 до 11 клас). Основните цели са да насърчи интереса на младите момичета от цяла България към дипломацията, като им предостави възможност да разберат какво е да бъдеш посланик и да ги окуражи да изразят своите възгледи по въпроси, които засягат всички нас.

Победителите в конкурса ще прекарат един ден с жена посланик в София, ще се докоснат до международната дипломация във Виена и ще участват в конференция в София през март 2020 година. Вицепрезидентът на България Илияна Йотова е подкрепила инициативата. Тя ще работи с едно от момичетата и ще посрещне всички победителки в президентството. Повече информация за кампанията „Посланик за един ден“ може видите (ТУК).