Дебютът на Петър Шопов е срещу „Арда“

Добричките волейболисти преминаха транзитно през Бургас за купа „България“

Дебютът на Петър Шопов е срещу „Арда“

Официалният дебют на новият старши треньор в мъжкия волейболен отбор на „Добруджа 07“ Петър Шопов ще бъде в Суперлигата на България срещу „Арда“. Срещата с тимът от Кърджали ще се състои утре в зала „Добротица“. Началният час на двубоя от IX кръг в елитната група на страната е 18,00. Макар че имаше възможността да води състава в мача от III кръг за Купата на България в Бургас срещу „Дея спорт“, наставникът остави диригентската палка в ръцете на своя помощник и технически директор в клуба Пламен Великов.



Под негово ръководство добричлии записаха безпроблемна победа с 3:0 гейма над домакините. В отделните части гостите се наложиха с 25:17, 25:17 и 25:15 точки. Благодарение на успеха край морето срещу „Дея спорт“ добруджанци придобиха право да играят във финалната фаза на турнира за купа „България“, която е предвидено да се състои в края на януари през следващата година. Почивка в Бургас получиха опитните Красимир Гайдарски и Иван Крачев, които ще бъдат на линия за „Арда“. За най-полезен състезател в срещата беше определен посрещача на „Добруджа 07“ Пламен Шекерджиев.
Програма за мачовете от IX кръг в Суперлигата /мъже/ - 6.12 /петък/, 18,00 ч.: Черно море /Вн/ - ЦСКА /Сф/, Марек /Д/ - Славия /Сф/, Монтана - Нефтохимик /Бс/, Хебър /Пз/ - Дунав /Рс/, Левски /Сф/ - Пирин /Р/; 7.12 /събота/, 18,00 ч.: Добруджа 07 /Дч/ - Арда /Кж/.