Деца и младежи в неравностойно положение ще почерпят добричлии с вкусни коледни изкушения

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници Менторска програма "Искам да бъда" към Социалната чайна и Висшето училище по мениджмънт в Добрич организират инициатива „Коледа е време за споделяне”.

Деца и младежи в неравностойно положение ще почерпят добричлии с вкусни коледни изкушения

В рамките на кампанията граждани, представители на местния бизнес и институции ще имат възможността да се запознаят с децата и младежите от ЦНСТ 1, 2 и 3 в Добрич, включени в менторската програма и да опитат вкусни коледни изкушения, приготвени от самите тях, съвместно със студенти от ВУМ и  доброволци.


Програмата, която развива Социалната чайна вече повече от година има за цел да даде възможности и умения за по-добър самостоятелен живот на децата след напускане на дома. Това би могло да се случи единствено с постоянство и подходящи инструменти на работа - професионални курсове, стажове, обучителни лагери, работа със специалисти, повишаване на образователните възможности и разширяване на техния опит. 

В рамките на събитието, гостите ще имат възможността да видят уменията на младежите в реална ситуация и да се запознаят отблизо с дейностите и същността на Менторската програма „Искам да бъда”.

Събитието ще се състои на 13 декември, от 17:30 часа във фоайето на Висшето училище по мениджмънт – Добрич.