Премиерът Бойко Борисов и Кметът Детелина Николова ще открият обновения център на Добрич

На 18 септември в 11.30 часа ще се открие официално реконструираната пешеходна зона на Добрич.

Премиерът Бойко Борисов и Кметът Детелина Николова ще открият обновения център на Добрич

Гости на церемонията ще бъдат министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

Пешеходната зона е емблематично място за Добрич. Тя е припозната от добричлии като място за срещи, публични услуги, търговия, туризъм, свободно време, забавления. След 35 години този център има нова визия и нови функции. Той е украсен с нови зелени площи, нови детски площадки за децата, пейки за млади и възрастни хора, велоалея за различен начин на придвижване, ново улично осветление.

 

Всичко това се случи благодарение  на проект на Община Добрич, одобрен и финансиран от Оперативна Програма Регионално развитие”. Той е на стойност 5 милиона лева и  се реализира за срок от година и половина.

 

Извършените дейности са предпоставка за бъдещи инициативи и проекти, които ще се изпълняват в следващите години.

 

След откриване на пешеходната зона Премиерът Борисов и кметът Николова ще открият и новото футболно игрище с изкуствена тревна настилка. Модерното съоръжение се намира между стадион „Дружба” и спортната зала „Добротица” и на него ще могат пълноценно да тренират футболните клубове. Общата инвестиция за реконструкцията на терена е 700 000 лева.