Ясни са победителите в интерактивната игра „Търси се Добруджа“

12 участници от VI “а” клас в Средното училище „Св. Климент Охридски“ и смесен отбор от същото учебно заведение са победители в интерактивната игра „Търси се Добруджа“, съобщават от община Добрич.

Ясни са победителите в интерактивната игра „Търси се Добруджа“

Победителите ще бъдат наградени с образователна екскурзия. В играта са участвали отбори и от други учебни заведения в града. 



От община Добрич припомнят, че интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“ започна на 1 октомври. Тя беше второ издание на играта, в която се включиха много деца и възрастни през февруари и март с тема „Търси се България“. Поради големия интерес възможността за включване в играта беше удължена до 30 ноември.

„Търси се Добруджа“ имаше състезателен характер, посветена на 25 септември – Ден на град Добрич. Едно от условията беше да се създаде отбор/екип от приятели, членове на семейства или класове. Предвидени бяха задачи и няколко културни обекта за посещение. Преди да започне играта, всеки екип трябваше да изтегли безплатно мобилно приложение. Във всеки обект имаше поставени на видно място кодове, които трябваше да се сканират, за да се видят въпросите и учасниците да дадат своя отговор. Някои от задачите изискваха и снимки.