Без загуба завършиха сезона добричлии

„Жълто-зелените“ надиграха с 3:1 „Септември“ в Тервел

Без загуба завършиха сезона добричлии

Футболният отбор на „Добруджа“ завърши без загуба участието си в есенния дял на първенството в Североизточна трета лига. Така с пълев актив от точки „жълто-зелените“ заслужено ще зимуват на върха в групата. В мач от заключителния XV кръг добричлии спечелиха с 3:1 гостуването на „Септември“. Двата тима се постараха да играят открит и нападателен футбол, който се понрави на малкото зрители по трибуните.



Гостите имаха щастието да отбележат гол още при първото си сериозно слизане към съперниковата врата в 6-ата минута чрез Кристиян Петков, опънал мрежата след хубав завършващ удар. Тервелчани обаче не се предадоха и достигнаха до изравнителен гол в продължението на първото полувреме от дузпа. 11-метровият наказателен удар бе изпълнен точно от Танер Надир, направил 1:1 и върнал надеждите на своите да измъкнат нещо повече в срещата. Добруджанци обаче нанесоха нов решителен удар в 49-ата мин., когато бранителят Иво Вихренов с плътен шут не остави шансове на вратарят на „Септември“. Точка на спора в 67-ата мин. сложи Кристиан Пешков, реализирал след добре развита комбинация на гостите.

Последният официален мач за календарната 2019 г. на „Добруджа“ е на 7 декември. Тогава в Сливо поле край Русе на „жълто-зелените“ им предстои двубой от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Там добричлии ще мерят сили във финала на Североизток срещу местния представител – ФК „Младост“ /Екзарх Йосиф/.