Анелия Дошева: Добрич е град с традиции в ротарианското движение

Анелия Дошева - Дистрикт Гуверньор на Ротари България днес е на посещение в Добрич.

Анелия Дошева: Добрич е град с традиции в ротарианското движение

За мен е чест да бъда в този град, който има особено силни традиции в ротарианското движение, заяви на пресконференция Анелия Дошева - Дистрикт Гуверньор на Ротари България.


 

Тя е начело на организацията от 1 юли, когато започва ротарианската година.

 

Добрич е 36-ият клуб в страната, който посещава. 

 

Ротари е общност, която работи главно за региона на клубовете, отбеляза Анелия Дошева.

 

Днес тя е провела среща и с кмета на Добрич Детелина Николова. Основно са разговаряли за проблемите на децата и как те могат да бъдат решени съвместно. Ротари работи близко с общините, подчерта Дистрикт Гуверньорът на Ротари България. 

 

Ротари е най-голямата частна неправителствена организация в света. В България клубовете са 85 във всички части на страната. 2 300 са ротарианците в България. Това са хора лидери, обединени от идеята да служат на обществото, заяви Анелия Дошева. На ниво България Ротари работи в 3 основни направления - младото поколение, образоваността на българина и здравеопазването.

 

Ротари клуб - Добрич през тази година ще работи върху "Дарованията на Добрич", наградата за млад лекар от Добрич от фонда "Камен Андреев", ще продължи да подпомага хората в неравностойно положение, ще защитава правото ни да живеем в една добра среда, за четвърта поредна година в седмицата на гората ще бъдат засадени дървета и се подготвя проект, свързан с гръбначните изкривявания на децата, съобщи Александрина Панайотова - паст президент на Ротари клуб - Добрич.