Пътуване във времето с част от концертите, организирани от Община Добрич

Наближава декември, а с него започват и празниците. Коледа е може би най-чаканият от тях, защото носи семеен уют, аромат на домашни сладки и светлина в душата!

Пътуване във времето с част от концертите, организирани от Община Добрич

 Община град Добрич спомага за коледното настроение с големия брой разнообразни концерти, подходящи за всеки вкус.



На 10 декември, от 18.00 часа в Огледалната зала „Нели Божкова“ предстои концерт на Хора на учителките – Добрич, с диригент Маргарита Русева – Ганева, на рояла – Детелина Василева. „Музиката – моят живот“ е надсловът на проявата и е свързан с 90-годишнината на Маестро Райко Тонев – дългогодишен диригент на Хора на добричките учителки, носител на орден "Кирил и Методий" II и III степен, на Сребърна и Златна лира на Съюза на музикалните дейци в България, удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич през 2005 година за неговия изключителен принос в музикалния живот на Добруджа и популяризирането на българското хорово изкуство по света.

Смесен хор „Добруджански звуци“ с диригент Елвира Пастърмаджиева ще отбележи Световния ден на хоровото изкуство - 11 декември, с концерт „Бисери из оперната класика“ от 18.00 часа в Концертната зала „Добрич“. Хормайстор ще е Божана Тонева, а на рояла – Радостина Гроздева – Кръстева. Програмата включва арии, дуети, квартети и хорове от опери на Верди, Сметана и Пучини. Солисти са Галина Великова, Атанас Атанасов, Даниела Рабчева, Радослав Радев и Паско Ташев. Входът е свободен.

На 15 декември, от 10.00 ч. в Огледалната зала „Нели Божкова“ ще се състои Коледният концерт на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ с диригент Росица Дурмушлийска и Малък състав, с ръководител Мария Славова. На рояла – Радостина Гроздева – Кръстева.

Нека запазим онзи дух, който винаги успява да ни преведе през трудностите и ни кара да се усмихваме на малките радости в живота!

Автор: Филка Крумова