Варненският апелативен съд отказа да измени ареста на баща и син от Добрич, разследвани за разпространение на наркотици

Варненският апелативен съд отказа да измени ареста на баща и син от Добрич, разследвани за разпространение на наркотици
В две отделни съдебни заседание днес състав на Варненския апелативен съд потвърди постоянния арест на Алтън А., разследван в съучастие с баща си Росен Н. като помагач затова, че на 3 август 2019г. придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана.

Преди две седмици Окръжен съд – Добрич отказа на двамата роднини да измени в по-лека мярката им за неотклонение, а днес втората съдебна инстанция потвърди това определение.


Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Алтън и Росен са в ареста от 5 август тази година. При задържането в хода на полицейската операция, Росен, който е управлявал автомобила, спрян за проверка е бил под въздействието на наркотично вещество. Свидетелски показания пък разкрили изключително добре организираната престъпна схема за разпространение на забранените от закона вещества, които Алтън укривал в друг имот. Използвал трето лице да му „доставя“ дрогата от укритието. 


Днес Апелативен съд – Варна сподели като законосъобразни изводите на първата съдебна инстанция, според която събраните в хода на следствените действия доказателства, материалите и гласните свидетелства обосноват предположението, че Алтън и Росен са съпричастни към предявеното обвинение. Престъплението е с изключително висока степен на обществена опасност и се наказва строго от закона. 


И Варненският апелативен съд намира, че ако търпят по-лека мярка за неотклонение двамата роднини може да се укрият от наказателно преследване или да извършат престъпление.Росен е осъждан три пъти, в това число и за разпространение на наркотици, а срещу него има висящо досъдебно производство. Няма нови обстоятелства, факти или доказателства, които да разколебаят тези изводи.


Определенията, с които Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Алтън А., разследван в съучастие с баща си Росен Н. като помагач затова, че на 3 август тази година придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана не подлежат на обжалване.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+