Под мотото „Истинският мъж не обича да говори празни приказки” в ДГ „Първи юни” отбелязаха Седмицата на бащата

Детската градина „Първи юни“ №17 се e включилила в Седмицата на бащата, в която е имало различни забавни мероприятия за децата и техните родители.

Под мотото „Истинският мъж не обича да говори празни приказки” в ДГ „Първи юни” отбелязаха Седмицата на бащата

Седмицата на бащата се отбелязва от 11 до 17 ноември, а в ДГ „Първи юни“ са провели забавни мероприятия докато децата посещават заведението от понеделник до петък. Тя е преминала под мотото „Истинският мъж не обича да говори празни приказки” на националната кампания ”Да бъдеш баща”, която е част от световната такава „MenCare“.




Емоциите са били приятни както за децата, така и за техните бащи. Заедно те са се забавлявали с апликиране, танци и песни.

На бащите е била поставена задачата да вземат своите деца от градината, където са ги очаквали различни изненади. В по-малките групи „Мики Маус”, „Звездица” и „Слънчо” бащи и деца са изработвали картички, като мероприятията са имали различен надслов ”С татко е по-лесно”, „Супер татко”, а по-големите деца от подготвителна група „Смехоран” сами са направили картичка за бащите си.


В групите „Детелина” и „Бонбон” с помощта на родители, децата са оформили табла „Готвя с татко” и „Аз и татко” .

Бащите с радост са отбелязали свое мотото „Не се срамувам да готвя, гладя, пера и простирам”. Целта на екипа на  ДГ „Първи юни” е била по забавен начин да се покаже на децата ролята на бащите като грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители, за да се подпомогне успешното им развитие  в семейството.