Дербито на кръга се играе в зала „Добротица“

Водещите надмощие за челни места волейболисти на „Добруджа 07“ и „Хебър“ /Пз/ се представят пред добричка публика

Дербито на кръга се играе в зала „Добротица“

Предстои да се изиграят срещите от VI кръг в първенството по волейбол в Суперлигата на България. Четири от тях са насрочени за днес, като фокусът е насочен към зала „Добротица“. Там от 18,30 часа на мрежата се изправят отборите на „Добруджа 07“ и „Хебър“ /Пазарджик/. Интригата се подхранва от обстоятелството, че тимовете заемат съответно трето и второ място във временното класиране. Гостите са бе загуба от началото на сезона, а добричлии имат на сметката си едно поражение, допуснато в предния кръг от „Левски“. Именно поради тази причина избраниците на треньора Пламен Христов ще търсят реванш пред собствена публика срещу бележещият прогрес през изминалите шампионати тим на „Хебър“.


За оспорвания характер в мачовете между съперниците говори факта, че крайният изход в последните двубои се решава след тайбрек. Другото обнадеждаващо е, че наставникът на добруджанци ще може да разчита на оптимален състав. Своята роля за благоприятна развръзка в срещата може да окаже и вярната публика, която ще дойде да подкрепи любимците си. Както е известно, от началото на есенните битки в елита цената на билетите за зала „Добротица“ е 3 лева, като за ученици и пенсионери входът е свободен. Освен това мачът е предвиден за пряко телевизионно излъчване и е включен в програмната схема на „Диема Спорт 2“.

Програма за срещите от VI кръг в Суперлигата по волейбол /мъже/ - 15.11 /петък/, 18,00 ч.: Пирин /Р/ - Славия, Нефтохимик /Бс/ - Марек; 18,30 ч. – Добруджа 07 /Дч/ - Хебър /Пз/ и ЦСКА /Сф/ - Монтана; 16.11 /събота/, 18,00 ч. – Арда /Кж/ - Левски /Сф/; 18.11 /понеделник/, 18,00 ч. – Дунав /Рс/ - Черно море /Вн/.