ОУ "Христо Смирненски" в Генерал Тошево ще е домакин на фестивал „STEM + моето семейство“

По покана на ИОУ „Христо Смирненски“, гр. Генерал Тошево на утре ученици и преподаватели от ЧСУ “Леонардо да Вични“ ще обменят добри иновативни практики по НП „Иновации в действие“.

ОУ "Христо Смирненски" в Генерал Тошево ще е домакин на фестивал „STEM + моето семейство“

Домакините са подготвили фестивал „STEM + моето семейство“ с различни творчески работилници: „Математическа работилница“, „Кулинарна работилница“ и „Тъкачество и пачуърк“.



В първата учениците ще участват в интерактивен математически урок, където математиката ще се обедини с изкуството при изработването на апликации с геометрични фигури и икебана с естествени материали. В „Кулинарната работилница” леонардовците и техните домакини ще приготвят курабийки и плодови шишчета с помощта на изучените математически действия, а математическите дроби ще спомогнат за направата на „пица-осмица”. В третата работилница математиката ще се обедини с фолклора и историята, като учениците ще изработят специфични за региона носии. А във втората част на тази работилница ще ушият покривало, като съчетаят различни геометрични фигури.

Кулминацията на „STEM + моето семейство“ е церемонията по представянето на изработеното в различните работилници, а домакини, участници и гости ще могат да се насладят на своите изделия в специално обособения изложбен кът.