Ученици ще посетят лавандулово насаждение в село Стефаново по кампания „Супер фермер“

Ученици ще посетят лавандулово насаждение в село Стефаново по кампания „Супер фермер“
Утре ученици от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич ще посетят стопанството на Станислав Николов в сeло Стефаново.

Посещението е част от кампанията на Министерството на земеделието, храните и горите в партньорство с Министерството на образованието и науката, която се провежда под надслов „Супер фермер“. Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство, които на този етап от живота си правят своя избор на професионално развитие. Целта е да се подкрепят младите хора, като им  се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна, както и да се осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада и с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.


Събитията, се провеждат на територията на цялата страна, под формата на „Дни на отворените врати“. Учениците посещават стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като се запознаят отблизо с дейността им.


Посещението на учениците ще бъде на 13 ноември от 10 часа в стопанството на Станислав Николов в село Стефаново. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+