Йордан Апостолов: Общинските съветници от местна коалиция НФСБ ще бъдат коректив на сегашното управление

„Нашите двама общински съветници ще бъдат коректив, до колкото е възможно, на това управление и няма да влизат в никакви схеми и договорки, даже и с риск да бъдат изолирани от участие в комисии и всички техни предложения да бъдат бламирани”.

Йордан Апостолов: Общинските съветници от местна коалиция НФСБ ще бъдат коректив на сегашното управление

Това заяви на пресконференция в щаба на НФСБ днес народният представител Йордан Апостолов.



Той коментира избора на сегашния Общински съвет на община Добрич. „За по-малко от 2 седмици след изборите си избрахме нов Общински съвет, избра се и председател и веднага  лъснаха всички схеми и договорки и обещанията, които бяха давани на гражданите потънаха в канала”, заяви Апостолов. 

По неговите думи до преди 2 седмици някои от политическите сили многократно за заявявали, че няма да влязат в коалиция с определени партии.  „Аз не мога да си обясня какви взаимовръзки се правят и какви политически послания се изпращаха по време на предизборните дебати и срещите с хората и изведнъж, седмици след това се прави нещо съвсем друго, но историята е казала на победителите никой не търси отговорност, поне в следващите 4 години”, каза Йордан Апостолов. 

До думите му подкрепата на БСП е била договорена още през юни, след посещението на сегашния кмет в централата на социалистите. „Беше ясно, че БСП безрезервно ще го подкрепят, сега си имат и председател на Общинския съвет, след гласуване на правилника, може би,  ще имат и зам.-кмет. Моите колеги от ВМРО ще бъдат възнаградени с директор на дирекция, затова, че са подкрепили сегашния кмет и председател на ОбС. Това са явни договорки, ДПС винаги си търсят интереса и те сигурно са удовлетворени по някакъв начин, или ще бъдат”, коментира народният представител. 

Той заяви, че общинските съветници от местната коалиция НФСБ ще гласуват така, както са казвали на хората по време на предизборната кампания, а именно, че ще бъдат коректив, доколкото е възможно, на това управление и че няма да влизат в никакви схеми и договорки. дори и с риск да бъдат изолирани от комисиите и всички техни предложения да бъдат бламирани. „Предложенията им ще бъдат много и на всяка сесия. Искам да бъдат бламирани, за да има какво да казваме на хората след четири години и да можем да вадим факт след факт”, каза в заключение Йордан Апостолов.