Ученици ще посетят стопанство в с. Славеево по кампания „Супер фермер“

На 12 ноември 2019 г. (вторник), от 10:00 часа, ученици от Професионална гимназия по аграрно стопанство, гр. Добрич ще посетят стопанството - „Възход-Арньо-Апостолов и Лазаров“ в с. Славеево, Община Добрич.

Ученици ще посетят стопанство в с. Славеево по кампания „Супер фермер“

Посещението е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите в партньорство с Министерство на образованието и науката, която ще се проведе под надслов: „Супер фермер“. Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство, които на този етап от живота си правият своя избор на професионално развитие. Целта е да се подкрепят младите хора, като им се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна, както и да се осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада и с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.


Събитията, ще се провеждат на територията на цялата страна, под формата на „Дни на отворените врати“. Учениците ще посещават стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като те ще да се запознаят от близо с дейността им.