„Добруджа 07“ не остави шансове на „Марек“ и си върна лидерската позиция

Красимир Гайдарски от домакините беше определен за най-добър състезател в мача

„Добруджа 07“ не остави шансове на „Марек“ и си върна лидерската позиция

Четвърта чиста победа от началото на първенството в Суперлигата на България по волейбол постигна мъжкия тим на „Добруджа 07“. В мач от IV кръг добричлии се наложиха с 3:0 гейма над „Марек Юнион – Ивкони“, с което си върнаха лидерската позиция в групата с пълен актив от точки. В отделните части домакините надделяха с 25:22, 25:17 и 25:21 точки. Най-оспорвано премина първият гейм, в който гостите от Дупница поддържаха интригата до 19:19, след което избраниците на Пламен Христов взеха инициативата и достигнаха до 25:22 в своя полза.



Заключителните две части преминаха почти по един и същи начин. В тях дупничани водеха с 12:11 при техническото прекъсване, след което Иван Станев и компания наложиха волята си и заслужено се поздравиха с крайният успех. В отсъствието на контузения диагонал Жулиен Георгиев, на неговата позиция отлично се включи Иван Крачев. За най-полезен състезател в мача беше определен Красимир Гайдарски от състава на домакините, успял на няколко пъти да възпламени публиката в залата със стабилните си изяви. В следващия шампионатен кръг добричлии гостуват в София на „Левски“, като двубоят е насрочен за 8 ноември /петък/.
За „Добруджа 07“ играха: Ив. Станев, Д. Маринков, Ал. Кордев, Пл. Шекерджиев, Ив. Крачев, Кр. Гайдарски, Н. Тодоров – либеро.