Въпросите на ранното детско развитие ще бъдат обсъдени на среща-дискусия в Добрич

Община Добрич и КиндиРу център Добрич организират среща–дискусия по въпросите на ранното детско развитие

Въпросите на ранното детско развитие ще бъдат обсъдени на среща-дискусия в Добрич

На 5 ноември от 17.30 ч в ОМЦ гр. Добрич ще се проведе среща – дискусия по въпросите на ранното детско развитие и възможността за интердисциплинарни действия за подкрепа на родителите да бъдат първите и най-важните учители на своите деца.



Поканени са педиатри, неонатолози, логопеди, психолози и други специалисти, които работят в областта на детското здравеопазване.

Ще бъде представена австралийската програма КиндиРу, която представлява структурирана система за ранно развитие на ума и тялото, базирана на научни изследвания в областта на неврологията, педиатрията и психологията. Системата е създадена в Австралия през 1982 г. от Маргарет Сасе, специалист по ранно детско развитие. Днес тя има много последователи в над 20 държави, програмата се развива и усъвършенства на базата на нови научни изследвания.

На срещата ще бъдат представени данни за динамиката на проблемите, свързани с ранното детско развитие от наблюденията на лекари, логопеди, психолози.

Идеята за интердисциплинарен подход по въпросите на отклоненията в развитието , превенцията и интервенцията би породила задълбочена дискусия и може да положи началото на ползотворно сътрудничество между различните специалисти, в името на здравето и развитието на най-малките граждани на Добрич.