Ученици от Добрич се обучават чрез посещение на културни обекти и театър

Ученици от Добрич се обучават чрез посещение на културни обекти и театър
Ученици от Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" в Добрич се обучават по различни предмети чрез посещение на културни обекти и театър, съобщават от учебното заведение.

През миналата седмица десетокласниците са посетили Археологическия музей във Варна, за да проведат урок на тема Праистория. Той е бил воден от преподавателите по История и цивилизация във ФСГ „Васил Левски“ - Лилия Атанасова и Светослав Томов. 


Учениците са имали възможност да се запознаят с експозицията „Варненски некропол – най-старото злато в света“. Като задача в резултат на посещенито, те ще трябва да подготвят есе, презентация или рисунка по темата.


Престои обучение по география и икономика, което ще се проведе с деветокласниците в местността Побити камъни и посещение на театрална постановка по Български език и литература с учениците от осмите класове. 


Дейността се осъществява по Националната програма “Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Културните институции като образователна среда“.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+