С програма АЕМО „Стария Добрич” ще отбележи своя 40-и рожден ден

С богата програма Архитектурно-етнографският музей „Стария Добрич” ще отбележи своите 40 години на 31 октомври, става ясно от културния афиш на Общината.

С програма АЕМО „Стария Добрич” ще отбележи своя 40-и рожден ден

От 10 до 16 часа в програмата са включени изложби, прожекция и празничен фермерски пазар. Изложбите, които ще могат да разгледат посетителите, са занаятчийски произведения „Докосване до първомайсторите“, както и „Спомени от Стария Добрич“ по Янко Атанасов. Предвидена е прожекция на филмите „Гевреци & Шапки“ и „Първомайстора – Илия Ковачев (1946-2005)“.



В 12 часа участие ще вземат Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, хореограф Христо Христов и музикален ръководител Живко Желев.

Организатор на събитието са Община Добрич, Регионалният исторически музей в Добрич, ПФА „Добруджа“ и Фермерският пазар. На 31 октомври от 10 до 16 часа жители и гости на града ще имат възможност да посетят предвидената програма в АЕМО „Стария Добрич”. 

Архитектурно-етнографският музей на открито “Стария Добрич” е открит през 1979 година с 32 занаятчийски работилници. В музея се съхраняват, представят и развиват занаяти, за които майстори продължават да пазят традиция.