ГЕРБ-Добрич подаде два сигнала за неправомерна агитация

ГЕРБ-Добрич подаде два сигнала за неправомерна агитация в Дома за стари хора, както и за агитация в близост до избирателна секция

ГЕРБ-Добрич подаде два сигнала за неправомерна агитация

Местната коалиция ГЕРБ (СДС) подаде жалба до областния управител и Общинската избирателна комисия в Добрич сигнал за агитация в деня за размисъл и след приключване на предизборната кампания в Дома за стари хора.



В нея се посочва, че представители на ПП „Възраждане” са поставили на видно място от всички в дома - на маса в антрето предизборни агитационни материали, а именно: платформа за управление на ПП „Възраждане”; листовки на Николай Бекяров – кандидат за общински съветник с отбелязване на номера на Политическа партия „Възраждане” –  и номера на преференцията; листовки, на които е посочен номера на ПП „Възраждане” в бюлетината за общински съветници и номерата на преференциите на кандидатите за общински съветници от тази  партия.

Другият сигнал е за това, че на разстояние по-малко от 50 м до избирателна секция в Добрич се намира микробус със залепен агитационен материал.

СИК №17 се помещава в детска градина №8 „Бодра смяна” по улица „Генерал Колев“. На стъклото на микробуса е поставен агитационен материал на кандидата за кмет на ПП „ВМРО-Българско национално движение”.

МК ГЕРБ (СДС) настоява  да се извърши проверка и на основание чл.184 от Изборния кодекс  да се премахне този  агитационен материал.