„Добруджа 07“ отупа набързо „белите“

Димитър Маринков от домакините беше определен за играч на мача

„Добруджа 07“ отупа набързо „белите“

Волейболистите на „Добруджа 07“ записаха първа домакинска победа и втора от началото на първенството в Суперлигата на България. В двубой от II кръг добричлии се справиха безпроблемно с 3:0 гейма със състава на „Славия“. В отделните части добруджанци надделяха с 25:20, 25:16 и 25:15 точки. Началото на срещата в зала „Добротица“ закъсня за малко заради част от облицовката на тавана. Организаторите предвидливо изчакаха парчето пластмаса да бъде свалено, за да не падне неочаквано върху състезателите на игралното поле.



Иначе добруджанци диктуваха събитията в мача и доминираха във всеки един елемент над „белите“, с което зарадваха верните си привърженици. Благодарение на успеха домакините събраха актив от 6 точки и заедно с отбора на „Монтана“ оглавяват класирането в елита. За най-полезен волейболист в срещата беше определен Димитър Маринков. В следващия шампионатен кръг добричлии гостуват във Варна на „Черно море“.
За „Добруджа 07“ играха: Ив. Станев, Ж. Георгиев, Д. Маринков, Пл. Шекерджиев, Кр. Гайдарски, Ал. Кордев, Н. Тодоров – либеро /С. Василев, Св. Арнаудов, Ив. Петров/.