Още протести и концерт срещу шистовия газ подготвят в Добрич

Втори протест срещу шистовия газ ще се проведе в Добрич точно след седмица.

Още протести и концерт срещу шистовия газ подготвят в Добрич

На 19 септември (понеделник) от 18.30 часа до високото тяло на площад Свобода ще се проведе протест срещу проучванията и добива на шистов газ в Златна Добруджа. За разлика от първия подобен протест, който се състоя на обед, този път организаторите от Инициативен комитет "Добрич срещу проучването и добива на шистов газ" са предпочели събитието да е след работно време.


 

Целта е да се съберат още повече граждани и да ги информираме за решението на правителството и опасностите, които грозят региона, обясни Александрина Панайотова - председател на гражданската инициатива.

 

През тази седмица в Община Добрич ще бъде внесено искането за провеждане на протеста.

 

Александрина Панайотова съобщи още, че на 7 октомври в Добрич ще се проведе концерт под надслов "Децата на Добрич за чиста Добруджа". Организаторите - Инициативен комитет "Добрич срещу проучването и добива на шистов газ", преговарят в момента с големите музикални звезди на България, които са родом от Добрич, да подкрепят инициативата и да участват в концерта.

 

На следващия ден, 8 октомври, Добрич ще има свои представители на националния протест срещу шистовия газ в столицата. Планира се по същото време и в Добрич да се проведе третият протест срещу проучванията и добива на шистов газ в България.