Прокуратурата в Добрич проверява случай за провеждане на предизборна агитация на чужд език в Тервел

Прокуратура в Добрич проверява случай за провеждане на предизборна агитация на чужд език в Тервел, съобщават от Общинската избирателна комисия.

Прокуратурата в Добрич проверява случай за провеждане на предизборна агитация на чужд език в Тервел

В ОИК-Тервел на 22 октомври е постъпила докладна записка от К. Колев, началник група „Криминална полиция“ към Районното управление на МВР. В полученото писмо е изложена информация, че на 21 октомври  Колев е установил, че в акаунт на група „ИК за независим кандидат за кмет на Тервел“ във Фейсбук, е бил публикуван видеоклип, в който е установено нарушение на Изборния кодекс. Клипът е бил заснет по време на предизборна среща на кандидата за кмет на Община Тервел от ПП „ГЕРБ“, както и на кандидатите за общински съветници и кмет на с. Орляк от същата партия. В допълнение е изложена информация, че по време на предизборната среща кандидата за общински съветник Шенол Мехмед Али и кандидата за кмет на с. Орляк Мустафа Ибрахим провеждат предизборната си агитация на чужд език, с което нарушават чл.181, ал.2 от Изборния кодекс.



Във връзка с гореизложеното от Общинската избирателна комисия в Тервел са решили да изпратят получената докладна записка до Прокуратура в Добрич, която да провери случая.

Решението подлежи на обжалване пред Централната комисия в София в тридневен срок, считано от обявяването му.