МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Йордан Йорданов: Добрич има нужда от нова визия на центъра

Добрич има нужда от нова визия на центъра. Въпреки, че беше ремонтиран с европейски средства изпълнението е толкова некачествено, че е необходимо изцяло нов подход, ново проектиране. Това заяви Йордан Йорданов в сутрешния блок на БНТ1.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Йордан Йорданов: Добрич има нужда от нова визия на центъра

Той обясни, че в момента дебелината на плочките е 1,5 сантиметра и нито може да бъдат ремонтирани, нито да останат в този вид.


Йорданов разясни още, че е получил в наследство некачествени и лошо проектирани проекти. „Давам Ви за пример водния цикъл. Той трябваше да се реализира много по-рано, а ако бяхме реализирали наследения проект,  Добрич щеше да бъде езеро. Благодарение на добрата ни работа с правителството, през декември 2016 година подписахме договор за финансова помощ и в рамките на две години решихме казуса с водния режим на града“, подчерта той и допълни:

„Асфалтирането на улица „Максим Горки“, което вече завършва, беше проектирано за 7,5 метра, а улицата на места е широка 9, а на други 12 метра. Имаше и улица с проекктиран гараж в средата“.

Йорданов подчерта, че основен приоритет за следващия му мандат е засилването на работата в кварталите, малките квартални улици и междублоковите пространства. “През нашия мандат успяхме изцяло да преасфалтираме над 23 километра пътища. За сравнение, в този преди нас, километрите са 6”.

„През 2018 година заложихме в общия устройствен план военното летище на Добрич да бъде интермодален терминал. Провел съм разговор с двама инвеститрои, китайски и руски които са готови да инвестират. По време на моя мандат нито един инвеститор не е напуснал Добрич, привлякохме нови, а някои от старите дори разшириха производството си“, обясни той.

Попитан за качеството на въздуха в града, Йорданов припомни, че предишното ръководство на общината е преместило измервателната станция в най-високата точка на Добрич и по-този начин няма коректна информация за качеството на въздуха. „Това е все едно в София тя да бъде преместена на Витоша. Няма как да дава обективни даннни. Затова искаме да я преместим в най-ниската точка“, доъллни Йорданов.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!