Откриха обновеното жилищно пространство в квартал „Югоизток”

Кметът на Добрич Детелина Николова откри днес обновеното жилищно пространство до блок № 51 в квартал „Югоизток”.

Откриха обновеното жилищно пространство в квартал „Югоизток”

Дейностите са част от мащабната инвестиционна програма на Община Добрич. Тя е на стойност 10 милиона лева и включва интервенции във ВиК инфраструктура, улици и 20 междублокови пространства.


 

Квартал „Югоизток” е строен през 70 – те години. От тогава в него не са влагани сериозни ресурси. С инициативата на Община Добрич жилищният квартал придоби уютен и модерен вид. В тази нова среда ще живеят и ще се чувстват добре близо 4 000 души.

 

Ремонтираните улици са с обща дължина 1600 линейни метра, изградени са паркинги с площ 16 290 м2, 1530  метра тротоарни площи и нова детска площадка. Решен е важен проблем с водоснабдяването като са изградени 106 сградни водопроводни отклонения и 26 пожарни хидранти. Положените нови канализационни тръби са с дължина 778 м, като към тях са изпълнени 72 сградни отклонения и 23 ревизионни шахти. Цялостната реконструкция е на обща стойност 2 550 000 лв.

 

Това са само част от резултатите  вследствие на интегираната програма на Община Добрич за благоустрояване на градската среда. Предстои изготвяне на стратегическия документ за трайно и устойчиво развитие на други квартали в Добрич. 

 

Кметът на Община Добрич Детелина НиколоваКметът на Община Добрич Детелина Николова   

 

Много граждани от квартала присъстваха на откриванетоМного граждани от квартала присъстваха на откриването 

 

Кварталът вече разполага и с нова детска площадкаКварталът вече разполага и с нова детска площадка 

 

Кметът Детелина Николова и инж. Валентин Зеленченко от фирмата - изпълнител прерязаха лентатаКметът Детелина Николова и инж. Валентин Зеленченко от фирмата - изпълнител прерязаха лентата 

 

horo_600