Световният ден на ходенето ще бъде отбелязан в Добрич

Проявата няма състезателен характер, цели популяризирането на здравословен начин на живот

Световният ден на ходенето ще бъде отбелязан в Добрич

Община Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“ организира във вторник /22 октомври/ от 10,00 часа в СК „Простор“ отбелязването на Световния ден на ходенето. Стартът на проявата, която няма състезателен характер, ще бъде даден пред зала „Добротица“. Всички желаещи да се включат в спортната инициатива ще изминат маршрут по алеите на СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст.


Световният ден на ходенето е една от най-масовите спортни прояви на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето. В България се отбелязва за 27-ма поредна година и е част от Националната програма на Асоциацията за физическа активност и развитие на българското население „Булфар – 2020“.

За участниците в спортния празник е предвидена томбола с много награди, в която чрез предварително попълнен талон може да участва всеки. Наградите - раници, тениски, ракети за бадминтон, хилки за тенис, волейболни, баскетболни и футболни топки  са осигурени от Община Добрич.