Задържаха под стража мъж от Добрич, обвинен в държане на различни наркотици с цел разпространение

Задържаха под стража мъж от Добрич, обвинен в държане на различни наркотици с цел разпространение
Окръжният съд е определил най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” за 30-годишен мъж от Добрич, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение.

Във внесеното от прокуратурата искане за задържане е посочено, че на 18 октомври при извършване на личен обиск на обвиняемия и претърсване на апартамента, в който живее, са били намерени 5 вида наркотични вещества - марихуана, амфетамин, метамфетамин, хашиш и пико, както и уреди за дозирането им - везни. Твърди се още, че количествата на откритите наркотици са големи, което изключва възможността те да са за лична употреба. 


Окръжният съд, след като се е запознал с представените по делото доказателства, е приел, че е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното деяние, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.


Съдът е аргументирал определението си и с наличните по делото данни, че 30-годишният мъж е разследван и по друго досъдебно производство, по което му е повдигнато обвинение за същото деяние и му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева.


Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+