В галерията представят изложба на добричкия художник Галина Халачева

На 24 октомври в Художествената галерия в Добрич ще бъде открита изложба на Галина Халачева, съобщават от културната институция.

В галерията представят изложба на добричкия художник Галина Халачева

Галина Халачева е родена през 1978 година в Добрич. Завършва в бившето училище „Дора Габе" през 1997 г. в паралелка по изобразително изкуство. Продължава образованието си в частна академия за изобразително изкуство „Жул Паскин" - София при проф. Васил Вълев и гл. асистент Славка Бахчеванова. През 2007 г. завършва Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" със специалност педагогика на изобразителното изкуство и живопис при проф. Николай Иванов.


Галина Халачева участва в редица общи изложби, сред които „Ателие 13",  „Дружеството на добричките художници - педагози" и изложба-инсталация с Наско Димитров.

Тя нарича изложбата си „жребий от лотарията":

„На коледното празненство с колегите преди две години ми се падна късмета „изложби". Реших, че идеята никак не е лоша и тя ще ме провокира да хвърля повече усилия в рисуването, което бях загърбила. За мен представянето пред публика никога не е било самоцел и е едно прекрачване на непозната граница. Смятам, че много по-забавни и интересни са пътят и начинът на създаването на едно произведение, както и възникването на идеята за него. Дълго се лутах в търсене на темата и концепцията на изложбата. Минах през няколко, които последователно отпадаха. В крайна сметка се получи нещо съвсем различно"

Художникът се представя с картини, работени в класическата образност, но с определена идея, абстрактни картини, както и с инсталация.

Изложбата ще бъде открита на 24 октомври от 17:30 часа в Художествената галерия в Добрич.