Разлепиха плакати за предизборна агитация на нерегламентирани места в Тервел и Безмер

От Общинската избирателна комисия в Тервел съобщават за сигнал, свързан с разлепени плакати за предизборна агитация на нерегламентирани места в Тервел и село Безмер.

Разлепиха плакати за предизборна агитация на нерегламентирани места в Тервел и Безмер

На 9 октомври в ОИК-Тервел е постъпило писмо от началника на Районното управление със справка за извършен обход на полицейски служители от РУ–Тервел и село Безмер. От получената справка е станало ясно, че на 8 октомври в 9:30 часа органите на реда са установили, че в Общинския център на информационна табела по улица „Цар Иван Асен ІІ“, указваща финансиране на Пречиствателната станция за отпадни води, има залепени плакати на ПП „ДПС“.



По време на същия обход е констатирано, че на електрическите стълбове в село Безмер също има залепени плакати на политическата партия. 

От ОИК-Тервел са установили, че съгласно разпоредбата на чл.183, ал.3 от Избирателния кодекс са налице нарушения относно поставянето на агитационни материали на места, които не са определени в Заповед № 610/17.09.2019г. на кмета на Община Тервел.     

На кмета на Община Тервел и кметството в село Безмер, или упълномощени от тях лица, е възложено да премахнат агитационните материали, поставени на нерегламентираните за това места, както и да премахнат всички други агитационни материали в нарушение на Изборния кодекс. 

Снимката е илюстративна