Четири купи са спечелили полицаите от ОДМВР-Добрич на националното състезание

Тодор Гроздев и Марин Кондов от ОДМВР-Добрич са участвали в 27-мия конкурс „Пътен полицай на годината“, който се е провел в Плевен.

Четири купи са спечелили полицаите от ОДМВР-Добрич на националното състезание

Както Добрич Онлайн писа в генералното класиране екипът от ОДМВР-Добрич се е класирал на първо място. В състезанието участие са взели 64 състезатели от 29 отбора на всички областни дирекции на МВР. Дисциплините в надпреварата са били теоретичен изпит по специализирана полицейска подготовка, стрелба с пистолет макаров, оказване на първа долекарска помощ, майсторско управление на мотоциклет и управление на автомобил. 


Марин Кондов от ОДМВР-Добрич е пътният полицай на годината

В индивидуалното класиране Марин Кондов от Районното управление в Албена е станал пътен полицай на годината, завоювал е и първо място на теста по специализирана подготовка. Трета купа е спечелил Тодор Гроздев от сектор “Пътна полиция” в Добрич за първа долекарска помощ. 


Тодор Гроздев сподели, че мечтае за челно място в дисциплината за майсторско управление на мотоциклет. Марин Кондов отбеляза, че е мечтал за купата, която е завоювал за специализирана подготовка.

Директорът на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев сподели, че участниците не са имали много време за подготовка, тъй като е трябвало да спазват и месечния работен график. “Постарах се да им осигуря три дни подготовка за стрелба и три дни за майсторско управление на мотоциклет и управление на автомобил. Това е най-престижното състезание на Пътнатата полиция в България”, каза той.  Жулиян Минев отбеляза още, че е щастлив за постигнатия резултат на Марин Кондов при теста за специализирана полицейска подготовка, защото освен въпроси от Закона за движението по пътищата, е имало и казуси с нормативни актове, които Пътната полиция прилага. “В дисциплината за оказване на първа долекарска помощ също много добре са подготвени нашите служители”, допълни началникът на сектор “Пътна полиция” при ОДМВР-Добри.

Областният управител Красимир Кирилов награди победителите с грамота за добрите им постижения на 27-мия конкурс „Пътен полицай на годината“ - първи в генералното класиране, а в индивидуалното - купа за пътен полицай на годината, първо място на тест по специализирана подготовка и трето за оказване на долекарска помощ.