Младежът, разследван за грабеж, придружен с убийството на 41-годишен мъж остава в ареста

Определението на втората съдебна инстанция, с което се потвърждава първоначалния арест на 19-годишния младеж, привлечен с още едно лице затова, че като съизвършители, ограбили и убили 41-годишен мъж, е окончателно.

Младежът, разследван за грабеж, придружен с убийството на 41-годишен мъж остава в ареста

Откриха тялото на издирван мъж в района на добричкото село Котленци


Апелативният съд във Варна потвърди като правилен и законосъобразен първоначалния арест на Шенер Р., привлечен с още едно лице като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУ на МВР – Добрич затова, че в съучастие помежду си, като съизвършители, ограбили със сила златни накити от 41-годишен мъж, като грабежът е бил придружен с убийството му. Шенер е в ареста с определение на ОС - Добрич от 25 септември тази година.

Задържаха под стража двамата младежи, привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийство

Припомняме, че разследването на тежкото престъпление започнало на 22 септември т. г., след като в землището на село Котленци, общ. Добричка било открито тялото на мъж, който 10 дни по-рано бил обявен за издирване от негови близки. 19 годишният Шенер и вторият обвиняем Румен К. са обвинени затова, че за времето от 12 до 22 септември в землището на с.Котленци, общ. Добричка, в съучастие първо ограбили, а след това и убили Диян Д. Намереното тяло е било в напреднала степен на разлагане. Аутопсия е установила 14 прободни рани, довели до смъртта на мъжа. Златните накити на Диян липсвали.

 Повдигнаха обвинение на двамата младежи, уличени в убийството на 41-годишен мъж

Варненският апелативен съд днес намери, че преценката на събраните доказателства създават в достатъчна степен обосновано предположение, че Шенер Р. е съпричастен към престъплението, още повече, че безспорни доказателства. към настоящия етап на разследването не са необходими. Налични са частични самопризнания, направени от втория обвиняем, в това число и техническа експертиза.

Двамата младежи убили 41-годишния мъж заради 90 грама златни накити

Опасността обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление е реална и за апелативния съд. Законът предвижда за това престъпление наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Независимо от чистото съдебно минало и липсата на противообществени прояви, съдът отчита факта, че незабавно след убийството обвиняемият е напуснал страната. Нещо повече. От 3 години той постоянно пребивава във Великобритания, където живеят и членовете на семейството му.