В тервелско село разлепиха агитационни плакати за отминалите Евроизбори

От Общинската избирателна комисия в Тервел съобщават за сигнал, свързан с разлепени плакати за предизборна агитация на нерегламентирани места в село Божан.

В тервелско село разлепиха агитационни плакати за отминалите Евроизбори

На 7 октомври в ОИК - Тервел е постъпило писмо от началника на Районното управление в града във връзка с получен сигнал от Петър Петров за нарушение на Изборния кодекс. От получената справка от ОИК – Тервел са установили, че на 7 октомври в 9:25 часа в РУ-Тервел е получено съобщение от Оперативната дежурна част при Областната дирекция на МВР в Добрич за приет сигнал за разлепени плакати за предизборна агитация на нерегламентирани места в село Божан.Сигналът е бил подаден от лице, представило се като Петър Петров. 



На сигнала е отреагирано от служители на РУ - Тервел, които са установили, че на гърба на табелите, обозначаващи начало и край на населено място има разлепени плакати на „Коалиция за България“ по повод отминалите избори за Европейски парламент, проведени през месец май 2019 година.

В допълнение на получения сигнал е било установено, че в селото на три електрически стълба и едно електрическо табло са разлепени плакати на ПП „ДПС“, във връзка с предстоящите местни избори. След извършената проверка агитационните материали са заснети и са приложени към изготвената справка.

Във връзка с гореизложеното от ОИК-Тервел са установили, че съгласно разпоредбата на чл.183, ал.3 от Изборния кодекс са налице нарушения относно поставянето на агитационни материали на места, които не са определени в заповед на кмета на Община Тервел. От ОИК - Тервел са възложили на кмета на кметството в село Божан или упълномощено от него лице, съгласно горепосочения сигнал, да премахне агитационните материали - плакати, поставени на нерегламентираните за това места.

Снимката е илюстративна