„Устрем“ /Д/ се измъчи с „Тополи“, но надделя

Станимир Андонов и Виктор Георгиев се разписаха за успеха и поредните три точки в актива на дончевци

„Устрем“ /Д/ се измъчи с „Тополи“, но надделя

Футболистите на „Устрем“ /Дончево/ не допуснаха изненада пред собствена публика и прибавиха нови три точки към актива си. В мач от VIII кръг на първенството в Североизточна трета лига тимът от добричкото предградие спечели с 2:1 срещу „Тополи“.



Гостите от Варненска област измъчиха доста дончевци, които още в 7-ата мин. се оказаха догонващи в резултата. Отборът на „Устрем“ не се смути от негативното развитие и постави под натиск съперника, който се пропука в 28-ата мин. на двубоя. След скоростно влизане в зоната на левия фланг Борислав Балчев достави хубава топка към Станимир Андонов, който с прецизен удар възстанови равновесието – 1:1.

Срещата продължи да се развива двуостро и след почивката, като голови ситуации не липсваха и пред двете врати. Все пак домакините достигнаха до пълен обрат в 69-ата минута. В нея Станимир Андонов получи топката в дясно, в близост до ъгловото флагче, за да последва центриране в нак. поле на „Тополи“. Там Виктор Георгиев подложи глава и изпрати топката в мрежата за 2:1, като по този начин увенча завръщането си на терена с гол, след като няколко месеца беше на студентска бригада в САЩ.

До края на мача продължиха да прескачат искри, а за да бъдат укротени страстите главният съдия показа последователно по един червен картон за гостите и за дончевци, които с 15 точки заемат 4-о място във временното класиране. В следващия шампионатен кръг „Устрем“ гостува на стадион „Дружба“ на убедителният водач в подреждането на североизток - „Добруджа“.