Втори в Черноморските игри се наредиха волейболистите

„Добруджа 07“ преодоля „Дунав“ /Рс/ в заключителен мач във Варна

Втори в Черноморските игри се наредиха волейболистите

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07“ завърши на второ място в крайното класиране в Черноморските младежки игри във Варна. На мрежата в предсезонният турнир в морската столица се изявяваха четири отбора от елитната група на страната. В заключителен мач от надпреварата добричлии се наложиха с 3:1 гейма над състава на „Дунав“ /Русе/. В отделните части избраниците на треньора Пламен Христов надделяха с  25:21, 25:23, 20:25 и 25:15 точки.



Преди това добруджанци записаха победа в зала „Христо Борисов“ над домакините от „Черно море“ и загуба от шампионите от „Нефтохимик“. Първенец в състезанието стана тимът от Бургас, който не допусна поражение в срещите си и приключи с пълен актив от точки. Наред с традиционните купи и медали за призьорите, организаторите връчиха няколко индивидуални приза. Този за най-добър разпределител стана притежание на Иван Станев от „Добруджа 07“. Като най-добър нападател беше отличен Жани Желязков от „Нефтохимик“ /Бс/, а съотборникът му – Мирослав Градинаров стана най-полезен играч в турнира. Явор Генов от „Черно море“ /Вн/ пък беше избран за любимец на публиката.

Предсезонната подготовка на добричлии продължава с нови престижни международни контроли. Те ще се състоят на 9 и 10 октомври в Солун срещу местния ПАОК. В двубой от I кръг на първенството в Суперлигата на България „Добруджа 07“ гостува на 18 октомври в залата на „Пирин“ /Разлог/.