Жалба за поставяне на агитационни материали на нерегламентирани места е постъпила в ОИК – Добрич

В Общинската избирателна комисия – Добрич е получен сигнал за извършени нарушение от ПП АТАКА и местната коалиция ДБГ за поставяне на агитационни материали на нерегламентирани места.

Жалба за поставяне на агитационни материали на нерегламентирани места е постъпила в ОИК – Добрич

От ОИК Добрич е извършена проверка, при която е констатирано, че в  действителност на посочените места - гангът, който води към Държавен куклен театър „Дора Габе“ /непосредствено под таблото, на което се поставят афишите за предстоящите постановки/ са установени залепени два плаката на Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН), с изображение на кандидата издигнат за кмет и на  ел. табло в района на кръстовището на бул. „3-ти март“ и ул. „Максим Горки“, е установен залепен плакат на ПП „Атака“ с издигнати кандидати за общински съветници.



Съгласно заповед на кмета на Община град Добрич, констатираните места са извън тези определени за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания в изборите за общински съветници и за кмет на 27 октомври 2019г. 

ОИК– Добрич разпореди премахването им.  Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в три дневен срок от датата на публикуването.