Победа срещу „студентите“ на старта взеха хандбалистите

Добричкият тим се отправя идната седмица за Чехия за участие в турнира на ЕХФ

Победа срещу „студентите“ на старта взеха хандбалистите

С убедителна победа започна участието си в тазгодишното първенство на „А“ РХГ хандбалният тим на „Добруджа“. Добричлии стартираха участието си от II кръг, тъй като преди седмица почиваха, а днес надделяха с 29:19 в София срещу НСА. Макар че пътуваха повече от 6 часа до столицата, „жълто-зелените“ влязоха силно в мача и до почивката си осигуриха преднина от 16:9.



През второто полувреме авансът на гостите дори набъбна до 13 гола /27:14/. Най-резултатен за добруджанци в двубоя бе Стефан Евтимов, забил 7 попадения в съперниковата врата. С два гола се отчете новото попълнение Георги Христов, направил официален дебют с жълто-зелената фланелка. Шампионатният мач със „студентите“ беше заключителен тест за добричките хандбалисти преди отпътуването им за Чехия.

Това ще стане в четвъртък идната седмица, като там те ще се изправят срещу състава на „Сокол“ /Нове Весели/ за две срещи от турнира за Купата на Европейската хандбална федерация. Сблъсъците са на 12 и 13 октомври на чешка земя. Добричлии решиха да не се възползват от домакинството си, тъй като зала „Русалка“ не отговаря на изискванията за провеждане на двубои от подобен международен ранг. За отбелязване е също, че през този сезон ХК „Добруджа“ единствен ще представя България в надпреварите на Стария континент под егидата на ЕХФ. Освен това мъжкия хандбален тим от Добрич ще подобри собствения си рекорд, като за 15-а поредна година ще има изяви в Европа.