Две години и пет месеца лишаване от свобода получи мъж, ограбил служител на обменно бюро в Каварна

Две години и пет месеца лишаване от свобода получи мъж, ограбил служител на обменно бюро в Каварна
Ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 5 месеца ще търпи 24-годишен мъж, след като Окръжният съд в Добрич одобри постигнатото между него и прокуратурата споразумение.

Той се признава за виновен в това, че на 24 юли 2019г. в Каварна е извършил грабеж в големи размери, на обща стойност - 55 849. 44 лева. Сумата била отнета от служителка на обменно бюро чрез употреба на сила - напръскване със спрей и издърпване със сила на две чанти от ръцете й, в които имало пари в различна валута. Престъплението било извършено около 8.30 часа близо до работното място на пострадалата, като нападателят бил с тъмна маска на лицето. Веднага след това той опитал да избяга, но бил задържан от очевидци на грабежа и за случая била уведомена полицията.


24-годишният е извършил деянието в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на 6 месеца лишаване от свобода за кражба. По тази причина съдът приведе в изпълнение и това наказание, което мъжът ще изтърпи отделно при първоначален строг режим.


Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. Определението, с което се привежда в изпълнение предходното му наказание, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Варна.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+