Георги Петков към хората с увреждания: "Решение и пари за проблемите ви има, трябва отношение"

Кандидатът за кмет на Добрич Георги Петков, издигнат от „Коалиция БСП за България“ започна срещи с добруджанци.

Георги Петков към хората с увреждания: "Решение и пари за проблемите ви има, трябва отношение"

Първо се срещна с хората с увреждания. Те бяха категорични, че липсва отношение към тях. Сблъскват се с труднодостъпен и скъп градски транспорт, дискриминация при даването на карти за градския транспорт по неясни критерии и рушащата се клубна база. „Решение има, но трябва отношение. Нужно е общинското дружество да стане вътрешен оператор на всички автолинии, да се закупят по европейски програми електробуси и те да са оборудвани с платформи за инвалидни и детски колички за достъп до тях“, каза пред тях Георги Петков. 



Той ги запозна и с частта за здравеопазване в програмата, в която са предвидили превантивни програми за разкриване на онкологични заболявания. 

„За ремонт на базата ви, пари има. Преди години дори е взето решение да бъде предоставен терен на централно място да се изгради Клуб на инвалида“, добави още кандидатът за градоначалник и се ангажира да бъдат прегледани всички взети, но неизпълнени решения на ОС. По думите му, хората мечтаят за елементарна помощ, за да посрещат нуждите си. И не я получават. „Нашата програма предлага много решения, като всички са подчиненини на социалната идея. Започваме от най-трудните, които са и най-неотложни“, заключи Георги Петков. 

 

 

 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!