Гимнастичките от СКХГ „МИК – Гергана 90“ достигнаха до отличията във Варна

Добричките грации демонстрираха умения на килима в НСБ „Спортпалас“

Гимнастичките от СКХГ „МИК – Гергана 90“ достигнаха до отличията във Варна

Добричкият клуб по художествена гимнастика „МИК – Гергана 90“ имаше сериозно присъствие в международния турнир „Морски звезди“, включващ в себе си приз „Меглена Михайлова“. Надпреварата се състоя в залата на Национална спортна база „Спортпалас“ край Варна, а организатори бяха КХГ „Грация“ и БФХГ. Добруджанки бяха предвождани от Йовка Няголова - президент в СКХГ „МИК – Гергана 90“, която бе част от съдийския апарат, и треньорката в клуба Мариета Канаврова.



Стабилни изяви на килима край морето имаше добричкият ансамбъл при жените, завоювал златен медал и купа за изпълненията си с бухалки. Композицията на девойките с обръч от своя страна бе оценен със сребърни отличия и купа. Умения в ансамбловите съчетания демонстрираха Тодорка Славова, Ипек Радева, Татяна Георгиева, Женя Бекова, Ивелина Стоянова и Тодорка Няголова от Спортно училище "Г. С. Раковски". Групата се допълва от възпитаничката на ОУ "Стефан Караджа" Валерия Мюлер, както от Ивайла Минчева - ПМГ "Иван Вазов". Последната състезателка освен, че бе част от двата ансамбъла, участва и в индивидуалната надпревара. Там добричлийката завоюва два медала А-категория /златен на бухалки и сребърен на топка/, като наградите и бяха връчени от министъра на спорта Красен Кралев.


Запомнящо представяне направиха също две чаровни гимнастички от СОУ "Любен Каравелов". Анна Христова /род. 2010 г./ спечели златен медал на лента и бронзов на без уред, а Радомира Мирославова – злато на бухалки и бронз на без уред. В индивидуалното при жените Тодорка Славова достигна до златен медал на въже и сребърен в съчетанието с топка.


След надпреварата Й. Няголова постави висока оценка на всички момичета от клуба, като ги похвали за старанието и всеотдайността им. Състезанието донесе радост и силни емоции за участничките, много подаръци от домакините и пожелания за още по-добро представяне в бъдеще. Адмирации за Татяна и Ивайла, които заместиха отсъстващите по болест гимнастички и играха в двата ансамбъла. Благодаря на децата и техните родители, а също на дамски клуб "Майчина грижа", подкрепящ Тодорка Славова /стипендиантка на клуба/, сподели опитната наставничка.

Вниманието на добричките гимнастички вече е насочено към подготовката и участието в държавното първенство – ансамбли категория „Елит“. Шампионатът стартира в края на месеца в София, където СКХГ „МИК – Гергана 90“ ще представи композиция пет въжета /по регламент за девойки/. Наред с това в клуба набират желаещи момичета да се занимават с красивия спорт, като допълнителна информация може да бъде получена на тел.: 0895/081394.