Интересни факти за живота Гуен Стефани, която днес навършва 50

Гуенделин Рене Стефани или просто Гуен Стефани е американска певица, текстописец, моден дизайнер и актриса.

Интересни факти за живота Гуен Стефани, която днес навършва 50

Известна е като вокалистка на групата No Doubt. Нейна запазена марка са силно гримираните очи и платинено русата коса.



Певицата е родена на 3 октомври 1969 г. в Ориндж Каунти, Калифорния. Баща ѝ е италианец, а майка ѝ има ирландски и шотландски произход. Гуен има сестра и двама братя. През 1987 г. братът на певицата – Ерик, и приятелят му – Джон Спенс, основават групата No Doubt. Те молят енергичната Гуен да участва като беквокал. И тя се съгласява. Групата се прочува, свирейки по различни партита.

Певицата е кръстена на стюардесата Гуен от романа „Летище“ на Артър Хейли (1968 г.). А второто й име – Рене – идва от песен на американската група The Left Banke. Песента се казва „Walk Away Renee” и е създадена през 1966 г.

Баща й – Денис Стефани, работил като маркетинг специалист за Ямаха, а майка й – като счетоводител, преди да се превърне в домакиня. Двамата родители на Гуен обичали кънтри и я подлагали на „облъчване“ с Боб Дилън и Емилу Харис.  

Ерик – по-малкият брат на Гуен – е клавирист на No Doubt до момента, в който напуска групата, за да се посвети на анимирането на „Семейство Симпсън“.

В периода около постъпването й в групата, Гуен мечтае за бебе от голямата си любов Тони Канъл.

Тя има трима синове. Бащата се казва Гавин Росдейл. С него звездата се развежда през 2015-та година.

Стефани създава сама повечето от дрехите за сценичните изяви на групата. С помощта на стилиста Андреа Либерман, през 2004 г. Гуен основава модна линия, наречена L.A.M.B. По нейните облекла се запалват звезди като Тери Хатчър, Никола Кидман и самата Гуен.

Следват кукли, аромат, очила и какво ли още не. Гуен е невероятна, нали? Дори и като лице на L'óreal Paris.

По време на кариерата си като соло изпълнител, Гуен Стефани печели редица признания, между които една награда Грами, четири приза на MTV, една Награда за музика на Америка, едно британско и две Billboard Music отличия.

Сред останалите почести се намира и признанието на множество музикални критици. Гуен Стефани е „Кралица на попа“ в очите на голяма част от експертите в музикалния свят.

Не бива да пропускаме и факта, че през 2011 г. певицата дарява 1 милион долара за децата, пострадали от земетресението и цунамито в Япония през същата година.

Източник: Стандарт