С гостуване на НСА започват първенството хандбалистите

Двама добрички таланти до 14 години взеха участие с националния отбор на турнир в Румъния

С гостуване на НСА започват първенството хандбалистите

След като в първи кръг на първенството в „А“ РХГ, където тази година участват девет отбора, хандбалистите на „Добруджа“ почиваха, в края на седмицата „жълто-зелените“ ще изиграят първи мач за сезона. На 5 октомври /събота/ добричлии гостуват в столицата на НСА. Първото домакинство в зала „Русалка“ е на 19 октомври, когато добруджанци се изправят срещу шампионите от „Локомотив“ /Варна/.



Преди този двубой обаче, на 12 и 13 октомври, тимът на „Добруджа“ ще спори в Чехия с местния „Сокол“ /Нове Весели/ в мачове от турнира на Европейската хандбална федерация. Тази година добричлии се явяват единствен представител на България в надпреварите на Стария континент, като това е тяхно 15-о поредно участие в Европа. И двете срещи ще се състоят в залата на чехите, тъй като залата в Добрич не покрива изискванията и критерите за провеждане на двубои от подобен международен ранг.

В тази връзка, президентът и старши треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев с помощта на състезатели от отбора, със собствени сили и средства бяха забелязани да правят спешни ремонти по залата в СК „Русалка“. По неговите думи, манипулациите са с цел обезопасяване на проблемни участъци по тавана, за да могат да се играят поне срещи от вътрешното първенство.

Независимо от неблагоприятните условия за тренировъчна и състезателна дейност, двама таланти от ДЮШ на „жълто-зелените“ бяха включени в проектонационалния отбор на България до 14 години. Това са Борислав Трошев и Борислав Божков, които с националната селекция взеха участие в турнир в Румъния. „Трикольорите“ спориха последователно с връстниците си от ХК „Стяуа“, ХК „Каракал“ , ХК „Плоещи“ и ХК „Корабия“, като записаха четири последователни победи. Българският тим бе предвождан в северната съседна държава от треньорите Йонко Вутов, Георги Христов и Любомир Арнаудов.