Добруджанци станаха на крака при представянето на Георги Петков за кмет на Добрич

„Вие, моите съграждани сте моето семейство и аз благодаря за доверието да бъда номиран за кандидат за кмет на нашата община, на родния Добрич!“

Добруджанци станаха на крака при представянето на Георги Петков за кмет на Добрич

 Това заяви по време на откриването на кампанията за местните избори кандидатът за кмет на „БСП за България“ Георги Петков в препълнената с гости зала на НТС. Той бе представен от известния на всички добруджанци общественик Стоян Дамянов.


Петков сподели най-важните акценти от своята програма пред добричлии, като обърна внимание, че зад всеки от разделите й стои социалната идея. По отношение на икономиката, кандидатът за кмет беше категоричен, че най-важно е тя да бъде обърната към разкриване на по-добре платени места. За здравеопазването Петков наблегна, че е нужно привличане висококвалифицирани медицински кадри, транспортът да е модерен и ефективен, а по отношение на социалните дейности – съвременно оборудвани детски градини. Той не пропусна да акцентира и върху по-добрата грижа за възрастните хора и съгражданите в неравностойно положение, образованието, което да прави младите добричлии подготвени и конкурентно способни във времето на високите технологии. Специално внимание сме обърнали на темата с решаване проблема със скъпата вода и заличаването на корупцията в общината, каза още той. Георги Петков заяви пред всички, че това е един от най-важните дни в живота му. „Да бъдеш съпруг, да бъдеш баща, това са лични отговорности. Да създаваш работа и препитание за други хора е важно и отговорно, защото от твоите правилни или неправилни действия зависи съдбата и на други семейства, но да бъдеш кмет на един град, това и висша чест и отговорност към стотици, към хиляди семейства. Защото ако един град, една община не живее като семейство, с общи грижи, проблеми и радости, никога няма да успее! Никога няма да просперира“, каза Георги Петков.

Кандидатът за кмет на Добрич от „БСП за България“ сподели, че с болка следи статистиката за обезлюдяването на града през последните 30 години. „От 120 хиляден град, днес сме 83 хиляди. Младите търсят своето щастие по чужди градове и земи не за по лъскав живот. Те напускат родната стряха заради липсата дори на препитание. Заради ниските доходи, които ги правят работещи бедни.“ Георги Петков беше категоричен, че на 27 октомври може да бъде поставено началото на възраждането на града с номер 56 в бюлетината.


Водачът на листата на кандидатите за общински съветници Мая Димитрова заяви: „Да застана пред вас е голяма отговорност. Още по-голяма е отговорността да приема да водя листата на кандидатите ни за общински съветници. Защото за решаването на проблемите на града ни, ние заставаме с имената, авторитета и експертизата си. Очакванията към нас са много големи и ни предстои много работа. Но Добрич го заслужава и ние ще разчитаме на вашата подкрепа.“ Тя заключи, че заедно с кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници от БСП за България ще работят за бъдещето на Добрич.

На откриването на кампанията присъстваха народните представители от МИР – Добрич на на „БСП за България“ Красимир Янков и Даниел Петков.  

 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!