Ремонтират 12 км от пътя Тервел - Честименско

Започва ремонт на 12 км от третокласния път Тервел – Честименско, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтират 12 км от пътя Тервел - Честименско

Участъкът, който ще се обновява, свързва областите Добрич и Силистра. Преминава през урбанизираната територия на Тервел и е част от околовръстния път на града, продължава към с. Честименско и завършва при границата със съседната област Силистра в посока Алеково.



Започналите строителни работи ще продължат и през следващата година. През тази ще се работи основно на територията на Тервел. Общата инвестиция е близо 9 млн. лв. с ДДС и средствата са от бюджета на Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Ремонтът на отсечката от км 51+848 до км 63+864 ще се изпълнява от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътищата на територията на област Добрич. Предвидените строителни дейности включват нова асфалтова настилка, бордюри и маркировка.

Строителните работи ще се извършват без спиране на движението. Като шофьорите ще преминават в платното, в което в момента не се работи. Необходимо е да се кара внимателно и да се спазва стриктно пътната сигнализация, тъй като ще се пътува през отсечка в ремонт.