В Германия оцениха подобаващо домакинството на КК Албена в турнира по футбол на УЕФА за девойки

Бундестимът до 17 години триумфира с купата на българска земя, като финалната среща се състоя в комплекса

В Германия оцениха подобаващо домакинството на КК Албена в турнира по футбол на УЕФА за девойки

Курортен комплекс Албена получи отлична оценка като домакин и футболна дестинация от Германия – европейският шампион по футбол за девойки на УЕФА, триумфирал през май у нас. След провеждането на всеки УЕФА турнир участниците в него оценяват предоставените им условия по няколко критерия: настаняване, храна, тренировъчна база, транспорт, качество на терените, медицинската помощ и съпътстващите мероприятия.



Според Джесика Бер – представител на Немската футболна асоциация, условията за настаняване, които Албена е предоставила – 5-звездния комфорт на „Фламинго Гранд Хотел и СПА“ са отлични – големи стаи, наличие на медицински кабинет и стаи за срещи за всеки отбор, възможност всички отбори да се настанят в един хотел и да се чувстват „у дома си“ в него; приятелски настроени и услужливи служители; вслушване в препоръките за приготвянето на храната, съгласно хранителния режим на играчите.

Оценката на немския отбор за тренировъчните терени е положителна – играчите и техните треньори са доволни от условията както на стадионите в Албена, така и на тези в Оброчище. Наистина високо те оценяват стадион Албена 1, на който се играха част от самите мачове и финала на турнира. Според тях той предоставя отлични условия, големи и чисти съблекални и качествен терен, съобразен с всички европейски стандарти.

След отличното представяне на Албена като домакин на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години на УЕФА през май, през септември комплексът – Европейски курорт на спорта – беше домакин на още един УЕФА турнир – приятелското първенство за юноши до 15 години. Ваканционното селище може да се похвали, че през април 2020 предстоят още турнири на УЕФА, а се водят преговори и за други съвместни прояви. КК Албена се стреми непрекъснато да подобрява и да развива спортната си база, с което да привлича нови международни партньорства.