Нови отличия за Димитрина Германова и Александър Петров от Студио „Сарандев“

Димитрина Германова и Александър Петров от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център в Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, са участвали в Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна янтра“ във Велико Търново.

Нови отличия за Димитрина Германова и Александър Петров от Студио „Сарандев“

Тази година форумът е събрал 80 талантливи певци от България, Украйна, Молдова, Румъния, Хърватия, Сърбия, Кипър, Куба, Ливан, Словения, Италия и Китай, съобщиха от Студиото.



Талантливите добрички изпълнители Димитрина Германова и Александър Петров са се представили в трета (13 - 16 години ) и четвърта (17 - 25 години) възрастова група. Димитрина е спечелила награда за изпълнение на българска песен, което означава, че в първи тур е получила най-висок резултат от журито за своето изпълнението. Като носител на една от най-престижните награди на конкурса, Димитрина е била сред участниците в Гала концерта.

Александър е получил лично от директора на „Сребърна янтра“ Румяна Начева покана за международния конкурс „Две сърца близнаци“ в град Кишинев, Молдова. Той ще бъде единственият български представител в тазгодишното 16-то издание, което ще се проведе през месец ноември. Александър е получил и покана за фестивала “Microfono D’oro” в Италия, а също така е бил избран за участие в националната селекция за избор на български представител в престижния международен конкурс „Славянски базар“ в Беларус.

Председател на международното жури на „Сребърна Янтра“ за първи път е била джаз певицата Камелия Тодорова, а останалите членове - Роко Палацо – Италия, проф. д-р Родика Рошиору – Молдова, Мария Москофиан – Кипър, Христо Паскалев – ПАСКАЛ - България.

По традиция конкурсът „Сребърна Янтра“ се отличава с високото ниво на участниците и с богата съпътстваща програма. Младежите от България и гостите от чужбина са имали възможност да се включат в разнообразни прояви, като посещение на с. Арбанаси и стария град, среща с чуждестранните продуценти и директори на международни конкурси, мастерклас, дискотека на приятелството, наблюдение на Аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина” на хълма Царевец, среща с журито и кмета на общината.

Организатори на международното събитие са сдружение „Сребърна Янтра 2003”, Община Велико Търново и Детското естрадно студио „Румина“.