Министър Кралев откри реновираната лекоатлетическа зала в Добрич

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев днес откри обновената лекоатлетическа зала в СК „Простор“.

Министър Кралев откри реновираната лекоатлетическа зала в Добрич

Реновирането е финансирано от ММС и е на стойност 369 762,36 лв. Средствата са изразходвани за подмяна на настилката в лекоатлетическата зала и за доставка и монтаж на спортно оборудване в сектора за тласкане на гюле.



„Аз съм много щастлив, че днес откриваме тази зала, защото тя е от голямо значение“, каза Кралев. Той уточни, че в България има само две подобни спортни съоръжения , като едното е в София, а другото в Добрич. „Аз съм тренирал тук, състезавал съм се в тази зала, щастлив съм да видя толкова много деца и хора на откриването“, каза още министърът. 

Кралев отбеляза още, че когато са строяли Асикс Арена в София и е била затворена, лекоатлетическата зала в Добрич е осигурявала условия за подготовка на атлетите през зимата. 


На журналистическо изказване, че градът има нужда от голяма зала, където да се помещават волейбол, хандбал и да се провежда Добричкия панаир, Кралев заяви, че подобни зали са трудни за поддръжка и трябва да се направи много точна преценка от страна на Общината как може да си позволи да стопанисва подобно съоръжение. 

Той даде пример за Кърджали, където в момента се изгражда подобна зала с места за 1000 души и допълни, че подобен капацитет е по-лесен поддръжка и експлоатация. 

Реновираната зала в СК „Простор“ е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито. Строителните работи са обхванали площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс. Зала „Добротица" е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир "Академика" и други. Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането си залата ще има възможност да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.