Добрич отново е етапен град в колоездачната обиколка на България

61–та Международна колоездачна обиколка на България започва на 10 септември с пролог в центъра на София пред храм – паметник „Александър Невски” и ще завърши на 18 септември в Тетевен. В престижната надпревара ще участват 21 отбора от 17 страни.

Добрич отново е етапен град в колоездачната обиколка на България

България ще бъде представена от два отбора - "Цар Симеон 1898" (Пловдив) и КК "Несебър". Общата дължина на трасето е около 1300 километра, като по време на шестия етап - на 15 септември, от Карнобат до Казанлък ще бъде преминат 83-хилядния километър в историята на надпреварата.

 

Надпреварата е от девет етапа и ще бъде с награден фонд 32 000 лева. Състезанието е с коефициент 2,2 и ще бъде кръг от Световната купа. Родният тур ще носи точки за квоти за Олимпийските игри в Лондон догодина, както и за световната ранглиста при мъжете.

 

В Добрич колоездачите ще преминат на 13 и 14 септември.

 

Кметът на Добрич Детелина Николова ще награди победителите в етапа Шумен - Добрич на 13 септември около 18.00 часа пред Съдебната палата. На следващия ден от Добрич колоездачите ще се отправят към Слънчев бряг.

 

От водещите български състезатели в надпреварата ще участва четирикратният победител в Обиколката Ивайло Габровски. Миналата година победител в 60 – та юбилейна колоездачна обиколка бе добричлията Красимир Коев.

 

Община Добрич информира гражданите, че ще бъдат затворени определени улици за движение. Маршрутът, по който ще преминат колоездачите на 13 септември ще бъде – от входа от Варна по бул. "25 септември" – ул “Отец Паисий” до бивш обувен завод Добрич - бул. “25–ти септември” и финишират пред Съдебната палата.

 

За да не се възпрепятства преминаването на състезателите поетапно от 16.00 до 18.30 часа на 13 септември  ще бъдат затворени за движение следните улици и булеварди в двете посоки:


13 септември – от 16.00 до 18.30 ще бъде затворен следният маршрут за всички превозни средства, включително градски транспорт:
Бул.”25-те септември” /входа от Варна/ до бул. „Русия”
Бул. „Русия” до ул. „Вардар”
Ул. „Вардар” до ул. „Никола Петков”
Ул. „Никола Петков” до кръстовище с бул. „Добруджа”
Бул. „Добруджа” до ул. „Отец Паисий”
Ул. „Отец Паисий” до бивш обувен завод „Добрич”
От завод „Добрич” по бул. „25-ти септември” до пл. „Тракийски”
От пл. „Тракийски” по бул. „Добруджа” до бензиностанция ОМВ /автогара/
Бул. „Русия” до ул. „Дунав”  

14 септември –  старт пред Съдебна палата - от 11.30 до 12.30 часа ще бъдат затворени за движение следните улици:
Бул. „Добруджа” / от у-ще „Хр. Ботев” до кръстовището с ул. „Отец Паисий”/
Ул. „Отец Паисий” до бул. „Трети март” / кръстовището до Стара къща/
Бул. „25-ти септември” по посока изхода към Варна

 

img_5936_600