СУ „П. Р. Славейков“ се включва в Европейския ден без загинали на пътя

Учениците от СУ „П. Р. Славейков“ ще участват активно в отбелязване на Европейския ден без загинали на пътя /EDWARD/ - 26 септември.

СУ „П. Р. Славейков“ се включва в Европейския ден без загинали на пътя

Децата от Подготвителната група ще се включат в игри на тема „Да играем безопасно на улицата“, както и в педагогическа ситуация „Аз съм малък пешеходец“.



Рисунки, презентации, изработване на макет на кръстовище, беседи, информационни флаери и практически занятия са включили учениците от начален етап, а избраните от тях теми са: „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя“; „Да пазим детето на пътя“; „Безопасността на семейството ми на пътя“; „Пресичам внимателно и безопасно на кръстовище“.

Учениците от прогимназиален етап ще се срещнат с представители на КАТ – Добрич и с представители на БЧК – Добрич и ще присъстват на лекция, на тема „Движение по пътищата при тежки есенно-зимни условия“.

„EDWARD Нула жертви на пътя!“ – конкурс за плакат, проведен в периода 16 – 20 септември – Европейска седмица на мобилността, с участието на славейковци от гимназиален етап. Спечелилият първо място плакат ще бъде разлепен на територията на училището на 26 септември, като призив към родители и ученици да обичат семейството си и да го пазят на пътя.

През целия ден на телевизионните екрани във фоайетата на училището ще се излъчва презентация „Пази семейството си на пътя!“, изготвена от ученици.